skip to Main Content
Vanaf 60 euro gratis bezorgd-binnen 3 werkdagen in heel Nederland - eenvoudig retourneren
        
The Face Behind.. Nikki Namasté

The Face Behind.. Nikki Namasté

YBS-face-behind

The Face Behind.. Nikki Namasté

Jul. 03 FACE BEHINDINTERVIEWS

YBS interviewde Lydia Kielstra, het gezicht achter de sieradenwebshop Nikki Namasté. Haar sieraden zijn gemaakt met respect voor de aarde. Vanuit dit denkbeeld is de naam voortgekomen; Het woord Namasté betekent treffend: “Ik heb respect voor jou”. In dit interview lees je van alles over Lydia, haar webshop en wat haar inspireert in het leven.

Naam: Lydia Kielstra
Leeftijd: 38
Plaats: Amsterdam
Beroep: designer
Website: www.nikki-namaste.com
Facebook: nikkinamastejewelry
Twitter: NNJewelry
Instagram: nikkinamastejewelry

Wie is Lydia Kielstra?
Van oorsprong industrieel ontwerper, met een grote passie voor materialen, vormen en kleuren. In mijn jeugd is de liefde voor vakmanschap en pure materialen geboren toen ik het liefst bij mijn vader, (die toen botenbouwer was) in de werkplaats speelde. Ik reis graag naar verre landen en vind vooral de kennismaking met andere culturen en hun gebruiken bijzonder en spannend. Wat mij intrigeert is dat juist in de wat minder bedeelde landen de meeste creativiteit, vakmanschap en passie te vinden zijn.
De slogan; ‘Nikki loves the world’ is dan ook niet zomaar uit de lucht komen vallen; ik probeer altijd met een onbevangen en niet veroordelende blik te kijken, dan gebeuren er opeens spontane verrassingen, daarom geniet ik van de wereld om mij heen.

Hoe zou je jezelf omschrijven in vijf woorden?
Creatief, gepassioneerd, liefdevol, extravert, positief !

Wat is je motto?
“Catch the moment!”

Welke drie dingen zijn essentieel in jouw tas?
Iphone, dummy (schetsboek) en lipgloss.

Hoe is de webshop Nikki Namasté tot stand gekomen?
Mijn droom was om een mooi vormgegeven webshop te maken, waarin je de mogelijkheid hebt om zelf te creëren en te combineren. Het prachtige design en de huisstijl zijn door Team Hilgersom gemaakt. Ik ben er nog steeds trots op!

Hoe verliep de opstart van Nikki Namasté?
Om de ideeën die ik in m’n hoofd heb te vertalen naar een concept waar ik zelf achter sta, en wat helemaal klopt in alle aspecten; daar komt aardig wat denkwerk bij kijken. Ik leg de lat hoog en ga alleen voor een perfect resultaat. Ik heb enorm veel geleerd in de opstartfase. Er komt veel meer op je af dan je aanvankelijk denkt. Als ‘creatieveling’ kom je ineens in aanraking met inkoop/verkoop, cijfers, marges, werken met excel, contacten en contracten…
‘Alle begin is moeilijk’ wordt weleens gezegd, maar ik geloof erin dat als je ergens vol voor gaat, en het met passie en een glimlach doet, uiteindelijk het resultaat je eigen mond open doet vallen. Ik ben iedere keer weer trots wanneer ik weer een enthousiaste reactie krijg!

Voor wie is Nikki Namasté?
De vrouw die Nikki draagt ​​is modebewust, maar kiest voor tijdloze elegantie. Ze vindt het leuk om creatief te zijn, en geeft de voorkeur aan mooie kwaliteitsproducten in plaats van veel waardeloze en verspillende wegwerp-items. Deze vrouw vind het leuk om bijzonder te zijn, weet kwaliteit te herkennen en te waarderen. Daarnaast wil zij raffinement en smaak uitstralen. Nikki’s drijvende kracht is om mensen gelukkig te maken door hun creativiteit te stimuleren. Nikki’s sieraden zijn gemaakt met respect voor de aarde en al haar natuurlijke rijkdommen. Door deze items met respect te creëren kunnen deze een langere tijd gedragen worden. Het woord Namasté betekent treffend: “Ik heb respect voor jou”.

Hoe onderscheid je je van andere webshops?
Doordat mijn sieraden in zowel concept als vormgeving uniek en daardoor heel bijzonder zijn. Absoluut geen mainstream dus. Je hebt een met zorg afgewerkt, handgemaakt sieraad in handen, die door de goede kwaliteit en veelzijdig design, tijdloos maar tegelijkertijd toch een fashionable eyecatcher is. Met de sieraden van Nikki Namasté heb je de mogelijkheid om zelf invulling te geven aan jouw look door te combineren met de verschillende elementen en kleuren.

Van wat voor materialen maak je gebruik in je ontwerpen?
Ik gebruik alleen hoogwaardige, duurzame materialen. .925 zilver als basis, met een ‘vermeil’ vergulding van 18K goud of rosé-goud). Ook het leer voor de armbanden is heerlijk soepel en met zorg uitgekozen en met de hand verwerkt.

Waar vind je de inspiratie tijdens het ontwerpen?
Ik kijk niet zozeer naar wat anderen doen of wat de laatste trends zijn. Ik volg hierin m’n eigen gevoel. Mijn inspiratie komt voornamelijk uit de wereld om mij heen, en vanuit mijn overtuiging dat er teveel rommel wordt geproduceerd van goedkope materialen. Alle goedkope bijoux die na vijf keer dragen in de prullenbak of een stoffig laatje verdwijnen…vind ik enorm zonde van de grondstoffen en energie die in de sieraden zijn gestopt! Ik maak dus liever iets wat cool is in een tijdloos design, van mooie materialen zodat je er lang plezier van kunt hebben. Alles is met liefde gemaakt door echte vakmensen, en waar je als klant ook echt een stukje van je eigen creativiteit in kunt stoppen. Uiteraard zorg ik er voor dat er voor ieder seizoen een passende kleurencombinatie is, die te combineren is met je nieuwe outfit.

Wat zijn de leukste kanten aan het hebben van een eigen webwinkel?
De afwisseling! Het is een leerproces met de snelheid van het licht.
Er gaat echt een hele nieuwe wereld voor je open… zoveel nieuwe impulsen en contacten die je opdoet… super inspirerend!

Wat zijn de minder leuke kanten?
Dat je je ‘To-Do’ list nooit helemaal af krijgt!

Hoe ziet een werkdag uit jouw leven eruit?
Veel bellen, mailen, afspraken maken, orders verwerken, fotografie en dat dan proberen te combineren met je privé leven….is elke dag weer plannen, puzzelen en overleggen. Dus druk!

Wat zijn je toekomstdromen?
Om het meest originele en succesvolle ‘handgemaakte’ sieradenlabel ter wereld te worden, waar mensen door geïnspireerd worden!

Wat is jouw drijfveer?
Om mensen te laten zien dat je met een paar items, honderden combinaties kunt maken en een heel nieuwe look kunt creëren. Sometimes… less is more!

Wat is je favoriete ontwerp uit je eigen lijn?
De TUBE armband! Uniek, heel draagbaar en het heeft enorm veel combinatiemogelijkheden.

Wie of wat inspireert jou verder in het leven?
Creatieve mensen die trouw zijn gebleven aan hun eigen passie, en daar een succes van weten te maken.

Naar wie kijk je op?
Naar mensen die hart hebben voor de wereld en de mensen om hen heen.

Wat doe je in je vrije tijd het liefst?
Met mijn zoontje spelen; ik vind vooral de onbevangenheid waarmee kinderen dingen doen, zonder beperkingen, en buiten alle kaders mogen denken, fantastisch om te zien. Ook de verwondering in hun ogen als ze iets nieuws of spannends zien raakt me echt.

Wat zijn je lievelingsmerken?
Ted Baker, DAY Birger & Mikkelsen, By Marlene Birger, Filippa K, Humanoid

In welke stad shop je het liefst?
Amsterdam, daar weet ik mijn favoriete winkels lekker snel te vinden!

Wat kunnen we in 2013 van jou verwachten?
Meer nieuwe ideeën, meer naamsbekendheid en exposure. Nikki is coming your way!

Heb je nog tips voor ambitieuze lezers?
“Think big, scale down and keep it simple!”

© Copyright – Young But Successful

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Close search
Winkelmand
Back To Top