skip to Main Content
Vanaf 60 euro gratis bezorgd-binnen 3 werkdagen in heel Nederland - eenvoudig retourneren
        

Sterling silver

Sterling zilver, ook wel 925 zilver genoemd, is een legering van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. Het tweede metaal wordt toegevoegd omdat puur zilver te zacht is. Sterling zilver is dus een hoogwaardig materiaal. Een sieraad van zilver is voorzien van een 925 stempel dat de kwaliteit garandeert.

Vermeil verguld

Veel sieraden in dit prijssegment zijn ‘Vermeil’ verguld.Om iets Vermeil te mogen noemen, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan.
Ten eerste moet de basis waarop verguld wordt, bestaan uit Sterling zilver. Ten tweede moet het goud dat wordt aangebracht minimaal 10 karaats zijn. (wij gebruiken 18 karaat goud).
Als laatste, maar niet onbelangrijk, is dat de dikte van de goudlaag minimaal 2,5 micron dik moet zijn.
De ringen van Nikki Namasté zijn met maar liefst 5 micron verguld. Dat is echt uniek in dit segment… we doen dit omdat we graag willen dat je lang plezier hebt van je sieraad. We willen hier wel bij zeggen dat het, ondanks het dubbeldik verguld is, je het sieraad wél met zorg moet dragen en behandelen.

Aangezien iedereen er anders mee om gaat kunnen wij geen garantie bieden op de vergulding. Wel bieden wij een service tegen kostprijs aan, om na verloop van tijd je sieraad opnieuw te laten vergulden. Afhankelijk van het gewicht van de ring zijn de kosten ca 25-50 euro.

Edelstenen

Nikki Namasté gebruikt het liefst natuurlijke edelstenen. Dit staat dan expliciet bij de omschrijving van de steen vermeld.

Soms kiezen we ervoor om zogenaamde ‘man-made’ stenen te gebruiken. Dit zijn stenen die dezelfde hardheid, glans en kleurdiepte hebben als Topaas, en door experts niet van écht te onderscheiden. Soms doen we dit om prijstechnische redenen, en soms omdat we graag eens een kleur willen gebruiken die in de natuur niet zomaar te vinden is.

De door Nikki Namasté gebruikte (edel)stenen worden met de hand geslepen, zó exact dat ze in het sieraad kunnen worden ingeklemd, zonder dat er lijm aan te pas hoeft te komen!

Ècht leder

Nikki Namasté gebruikt voor de koorden alleen Nederlands leder, omdat de dieren hier beter behandeld worden dan in Zuid-Amerika of Azië. Ook vraagt het verwerken van een dergelijk natuurproduct nogal wat vakmanschap en inzicht. Dit wordt dan ook door echte Hollandse vakmannen gedaan.

Het leder wordt gekleurd met aniline kleurstoffen. De verfstoffen dringen diep in de huid. Hierna kun je spreken van een door en door geverfd leder. De huiden worden gedroogd en verharden daardoor. Door middel van uitvoerig kneden worden de huiden weer soepel. Deze klassieke methode levert een zeer sluitvast en weinig kwetsbaar leder op voor het dagelijks gebruik. De laklaag beschermt het leder tegen inwerking van vocht, transpiratie en vet.
Sommige kleuren bieden we ook in Suède aan. Dit wordt gemaakt van de binnenkant van het leder, en is nog wat zachter dan ‘gewoon’ leder. Suède heeft een geborstelde structuur en lijkt wel wat op stof.

Met de enorme keuze aan kleuren, die afgestemd zijn op het huidige seizoen, kun je onbeperkt switchen van ‘look’. Of verzin zelf een combinatie van 2 of meerdere kleuren…be creative !

Close search
Winkelmand
Back To Top